Whatsapp ile Ä°letiÅŸim WHATSAPP 0 549 209 8464

"Özel Güvenlik"lerin kimlikleri yenileniyor

Özel güvenlik görevlilerinin Pasaport Daire BaÅŸkanlığı'nda basılacak son teknoloji ile taklit edilemez ÅŸekilde tasarlanmış yeni kimlik kartlarının, bu senenin ilk çeyreÄŸinde adreslerine gönderileceÄŸi bildirildi.

Emniyet Genel MüdürlüÄŸü Özel Güvenlik Dairesi BaÅŸkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, barkod okuma ve filigran gibigüvenlik bileÅŸenlerinin çok yüksek teknoloji ile donatıldığı yeni "özel güvenlik kimlik kartları" 2016'nın ilk çeyreÄŸinde hem özel güvenlik görevlilerine, hem yöneticilerine ayrı ayrı basılacak.

Türkiye genelindeki özel güvenlik çalışanları, taklidinin imkansız olduÄŸu belirtilen yeni kimlikleri için 81 ildeki Özel Güvenlik Åžube Müdürlüklerine internet üzerinden baÅŸvuru yapacak. Yeni kimlikler için baÅŸvuranlardan biyometrik fotoÄŸraf istenecek. Özel güvenliklerin yeni kimliklerini Pasaport Daire BaÅŸkanlığı basacak.

Halen kullanımda olan özel güvenlikçilerin kimlik kartları ile ilk kez kimlik kartı alacak görevlilerin kartları PTT ile baÅŸvuranların adreslerine gönderilecek.

Hizmetlerimiz